Friday, October 31, 2008

Halloween

See on esimene aasta, kui ma hakkasin korraldama Halloweeni õhtuid ja kutsuma inimesi kokku. Halloween on tõepoolest pigem välismaine traditsioon, kuid minu meelest piisavalt humoorikas, et võtta omale vaba õhtu, kaunistada tuba ja kutsuda sõbrad külla, sest muidu pole kellelgi aega niisama chillima tulla:D
Idee tekkis tegelikult osaliselt sellest, et olin just liikumas 1. novembril koos oma kolleegiga teise osakonda(st erinevatele ametipostidele erinevates osakondades) ja me plaanisime lahkumise puhul teha mingi üllatuse kaaslastele.
Kuna meie tööpäevad olid täis stressi, siis pidasime parimaks lahenduseks osta suveniiralkoholipudelid(erinevaid variante) ning ma tegin kõikidele pudelitele piltidega näidustused. Halloweeni hommikul korjasin Toompea nõlvadelt värskelt puudelt alla sadanud kirjusid vahtralehti ning puistasin need kööki laudadele.
Mu kolleeg tõi kaks kõrvitsat, mille ma ära puhastasin seest ning seejärel lõikasin näod pähe.
Joonistasin hunniku kummitusi, mille kleepisime kõik mööda kontori seinu ning süütasime kõikvõimalikes kohtades küünlad. Kui olime kõigega valmis saanud, tõmbasime nalja pärast renditud kostüümid selga(mina olin Käsna-Kalle ja kolleeg oli afro - ma tundsin end supermõnusalt enda riietuses!!!) ja panime rütmika muusika üle kontoriruumide üürgama ning jäime teisi kolleege ootama:D 
Meie üritus nägi väga ilus välja ja teised olid üllatunud, nii et kõik läks korda! Kõrvitsad lubati isegi avalikult välja panna, et ka kogu ülejäänud pealinn saaks neist osa:D
Õhtul kasutasin neid samu kõrvitsaid kodus, kus puistasin samuti lehed laiali:)

Halloweeni taustast:

Tegemist on 2500 aastat vana keldi rituaaliga. Algupäraselt pidutseti suve lõpetuseks surnute jumala Samhain'i auks. Usuti, et Samhain muudab nad vaimuks, kummituseks, haldjaks või nõiaks. Hiljem (umbes 700. aastal) võeti see traditsioon üle ka kiriku poolt ning hakati tähistama kevadel, esimesel pühapäeval pärast nelipühi. Et aga lisada paganate pühale kristlikku mõju, viis paavst Gregorius III (valitsemisaeg 731-741) selle päeva üle sügisele.

Väljarändajate (vist iirlaste) poolt Ameerikas juurutatud tähtpäev. Ameerikas kommertsialiseerunud ja nüüd ringiga "tagasi toodud" tähtpäev.
Põhitunnuseks on õõnes kõrvits, millele on külje peale nägu sisse lõigatud ming küünal sisse pandud. Samuti kasutatakse võimalust kostümeeritult ringi liikuda. Lapsed terroriseerivad naabreid koledad maskid ees - st käivad naabreid ehmatamas ning seavad nood siis valiku ette: "Komm või pomm(otse tõlkes: trikk või komm)?"

Sunday, September 14, 2008

Kaini kardin ja minu meisterdatud lamp

Selle superilusa kardina sain kunagi Kaini käest, kui ma resideerusin veel Tartus Annelinna alguses Kaini kodust mõne maja kaugusel:D
Mul oli kardinat vaja ja ta andis lahkesti ühe valge aknakatte, mille ilu märkasin nii pea kui olin selle ülesse riputanud. Kui kardin on päeval ees, siis võililleseemned on tumedamad ja taust hele. Öö saabudes ja (lae)lambi sisselülitamise järel muutub kõik! Taust on valge ja läbipaistmatu ning seemned on valged ja paistavad kirkalt silma:D 
Tallinnas olles avastasin põrandalambi vajaduse ja otsustasin selle ise meisterdada - ostsin paberist ümmarguse kupli, pirni, pirnipesa ja juhtme ning kombineerisin need omavahel kokku. Minu meelest on tulemus väga hea:D

Friday, August 29, 2008

sildid

Kui me Kainiga veel kolmandal korrusel elasime, siis sain empsilt ühe söögilaua keskmise osa - mul oli vaja lihtsalt laua ehitamiseks materjali.
Niipea kui kolisime teisele remonti tegema võtsin kaasa ka selle laua jupi ja lihvisin ära - katsin pruuni puiduvärviga ja joonistasin hõbedase värviga mustri. Kõige pealmine kiht on lakk. Hiljem rulluiske puhastades atsetooniga tuli lakk lahti ja ma värvisin laua üle(vaata uuemaid postitusi):)
Alloleva kapi ostsin kasutatud mööbli poest ja värvisin pruuniks. Karbid pihustasin hõbedase ja kuldse aerosooliga üle ja meisterdasin sildid külge... hiljem plaanisin nende ümberkujundamist(jälgi uuemaid postitusi)
*Pildid paistavad mõnede monitoride peal täiesti tumedatena!*

Thursday, August 28, 2008

kapid

Kapid sain emmelt - ta otsustas need köögist välja visata. Krahv Black tegi riiulid sisse ja mina maalisin akrüülvärvidega lilled peale.
Alguses arvasin, et kuldseks värvituna näevad lilled paremad välja, kuid uue kapi kallale asudes otsustasin, et ilma seest värvimata on tulemus märksa parem. Iluliistud kiskusin ära ja värvisin punaseks. Joonistuse katsin lakiga.

*Pildid võivad paista mõne monitoriga liiga tumedad*

Thursday, May 01, 2008

Teeme ära

3.05.2008 on plaanis osaleda projektis Teeme ära 2008. Mind määrati Pirita kanti ja nii otsustasin, et kummikud on parim valik metsa all kakerdamiseks. Et kummikud aga liiga tõsised poleks, siis maalisin sinna akrüülidega mustrid peale:D
Koristuspäevale registreerusin kolleegidega ja kaasasin ka Krahv Blacki, kes tunnistas, et tema panus on kandnud vilja peale seda, kui leidis koristuse lõpumeetritel põõsast ühe süstla:D
Peale edukat viietunnist päeva ja suurt andmetöötlust selgus, et osalejaid oli üle 50 000(plaanitud oli vähemalt 40 000 inimest kaasata). Koristatud sai üle 10 000 tonni prügi(see on ca kaks hiiglaslikku Olümpia hotelli suurust kuhja). Projektis osales ca 500 partnerit, kes abistasid sellega, millega neil oli võimalik(andsid autosid, inimesi, tarkvara, reklaamipindu jne) ja kogumaksumuseks kujunes 7 miljonit EEKi, mis oleks Eesti riigile maksma läinud muidu 350 miljonit ja ühe päeva asemel kolm aastat. Nii et see oli hea päev!
Samal päeval võtsid koristuse ette ka leedukad Eesti eeskujul ning lätlased korraldasid sama ürituse 13. septembril, kus osales üle 40 000 inimese.
Minu meelest oli kõige põnevam eeltöö osa prügikaardistamine, mida tehti mobiiltelefonidega:D