Tuesday, December 15, 2015

Thank You Gifts to Neighbours / Naabrite kingitused

Me pole Blackiga pikka aega saanud tagasi Pärnusse minna, et kütta ta ema korterit ning tänada naabreid lahke abi eest, kui meil oli hädasti vaja lisakäsi auto käima lükkamisel.
Me unustasime auto salongis tule põlema ja ei kasutanud siis sõidukit kolm päeva ning selle ajaga läks aku tühjaks. Kahjuks oli auto pargitud ka just sellise koha peale, kus me ise ei saanud aru, et autos tuli põleb:D Kui meil aga koju minemise aeg kätte jõudis, siis avastasime, et meil on probleem ning käre külm ei aidanud meid ka kuidagi. Tegelt viimasel hetkel meenus mulle, et meie autol on selline kaskokindlustus, mis võimaldab meil tasuta autoabi välja kutsuda, kuid selleks ajaks olime leidnud naabrid, kes meid juba tagurpidi käima tõmbasid - jah, mulle tuli miskitõttu üllatusena, et ka tagurpidi võib autot käima tõmmataXD Ajan vist siinkohal oma teadmised segamini automaatkäigukastiga autode teisaldamisega.


Tuesday, December 01, 2015

Holiday Candles / Pühade küünlad

Ma olen sel aastal küünalde kaunistamist tõesti nautinud ja mõtlesin, et miks mitte kinkida kõigile üks kena küünal, mida saab soovi korral pühade ajal lauale asetada, et see annaks toale meeldivat romantilist valgust.
Paistab, et see teema hakkab aga end tasakesi ammendama ja ma pean uueks aastaks mõne uue mõttega välja tulema. Sel korral võlgnen ma oma tänu idee eest oma õele, kes sel aastal abiellus ja palus mul mõelda välja, kuidas tema pulmaküünal ära kaunistada.


Monday, November 30, 2015

Gifts to Mother's Friends / Ema sõbrannade kingitused

Ema tahtis oma sõbrannadele pühade puhul väikest kingitust ja palus mul kaunistused teha küünaldele.
Pean tunnistama, et Eestis on väga raske leida hea kvaliteedi ja hinna suhtega küünalt, millele ma saan seesuguse kujunduse teha - need hiiglaslikud küünlad on toodud välismaalt.



Sunday, November 22, 2015

Gunnu's Arrival Announcement / Gunnu saabumise teade

Mõtlesin, et ma olen oma hobiga väga tagasihoidlikult tegelenud ja nii otsustasin mõned Gunnu saabumise teated meisterdada oma kõige lähematele sugulastele, et harjutada oma kalligraafilist kirjaoskust, mille harrastamiseks on kulunud liiga vähe aega, et ma saaksin end nimetada kalligraafiks - jah, ideaalis tahaksin hakata kalligraafiks.
Tegin kaardi kinnitused nii nagu mul see kinnituse idee parasjagu pähe tuli, kuigi hiljem leidsin, et need pole siiski kõige paremad lahendused ja see päris hea ja ilus idee tuli alles väga palju hiljem. Seega oma uue mõtte teostamiseks tuleb natuke veel oodata.


Saturday, October 31, 2015

Gift to Merks / Merksi kingitus

Pühadele on ehk vara mõelda, kuid et mul on endal suuremad sündmused kohe-kohe ees, siis pean teiste pühade tervitustega juba praegu alustamaXD


Tuesday, October 20, 2015

To My Friend's Mother / Merksi emale

Merksi ema on üks võrratu naine ja mul on kahju, et mul ei meenu talle üllatusi teha piisavalt tihti. Aga siin on talle siis üks väga varane pühade üllatus.


Monday, October 19, 2015

Gift to Birth Support Person / Kingitus tugiisikule

Õie soovis täiesti vabatahtlikult olla mu tugiisikuks ja ma tegin talle väikse kingituse haiglasse tulemise puhul. Kingituses on üliarmsad haiglasussid ning snäkk ja jook, et leevendada ootamise aega.


Friday, October 02, 2015

A Surprise to Liina / Üllatus Liinale

Ega siin vist polegi palju kommenteerida. Kui ma oleks Liina pulmade ajal taibanud midagi seesugust teha, siis ma oleksin talle pulmalauale küünla teinud:)


Wednesday, September 02, 2015

We are Going to Visit Jaanus / Läheme Jaanusele külla

Me ei käi Blackiga Jaanusel just tihti külas, kuid see härra ja tema proua on nii külalislahked, et ma tahaksin neid üllatada alati mõne asjaliku ja toreda kingitusega. Õnneks sel korral on mul neile midagi kaasa võtta, järgmisel korral läheb kitsaks kätte, sest neile ei saa traditsioonilisi kingitusi viia, kuna nad on ise parajad meistrimehed ning minu oskused pole nende omadega võrreldavad, ja nagu öeldakse, puid metsa ei viida, seega ma pean mõne uue ja uudse mõttega nüüd kiirelt taas lagedale tulema.


Friday, July 31, 2015

Christmas Cards - Tutorial / Jõulukaardid - Juhend

Mõtlesin, et teen juhendi kuidas kaarte meisterdada - antud juhul leidsin valiku pilte eelmise aasta jõulukaarditest, mis ma sõpradele ja tuttavatele postitasin.
Usun, et see meisterdamine ei tohiks kellelegi üle jõu käia ja kirjeldan, kuidas ma neid kaarte valmistasin.

Vaja läheb:
+ Kartongi või paksemat paberit kaardi põhjaks (mul on kuldne kartong)
+ Dekoratiivne paber (ükskõik millise mustriga, mis sobib kaardi põhjaga kokku)
+ Printeripaberi moodi õhemat paberit kaardi sisse (mina kasutan kreemikat tooni A4 printeripaberit)
+ Dekoratiivne laiem pael (võib ka lihtne pael olla, mis sobib teiste kaardi elementidega)
+ Kitsam pael kaardi kokku sidumiseks (mul on ca 0,6 cm laiune kollakas atlaspael)
+ Jõhvi või peenikest traati
+ Vajadusel ümbrikut, kuhu kaart ära mahub

Tööriistad:
+ Käärid või paberinuga
+ Voltimisnuga (vajadusel)
+ Joonlaud
+ Liim (pulgaliim on kõige parem)
+ Kleeplint
+ Kahepoolne teip (võib kasutada ka pulgaliimi)
+ Harilik pliiats
+ Pastakas, sulg või mõni muu kirjutusvahend
+ Naaskel (vajadusel)
+ Lõikematt (vajadusel)
+ Printer (vajadusel)

1. Paberite mõõtu lõikamine
Ma kasutan üldiselt alati selleks lõikematti, metalljoonlauda ja paberinuga - harilikku vaid siis, kui töö vajab suuremat tähelepanu. Nt selle kaardi peale käiva dekoratiivpaberi mõõtu lõikamine on väljapressitud mustri tõttu natuke keerulisem ja siin pidin harilikuga jooned ette tegema.
Paberite lõikamisel võib kasutada ka kääre, kuid sirgema ja kiirema töö teeb ära metallist joonlauaga(noaga võib plastikust joonlaua ära lõhkuda) ja paberinoaga - ma teen noa otsaga mõõtmisel väiksed augud sinna, kuhu tavaliselt harilikuga märgitakse joonte kohad ja joone tõmbamise asemel lõikan kohe noaga paberi lahti. Sellise kiirema variandi puhul jälgin alati ka lõikematil olevaid jooni(toimib nagu teine joonlaud) ja veendun enne lõikamist, et kõik jooned on sirged.
Üldiselt alustan ümbriku valimisega ja selle järgi mõõdan välja kaardipõhja, nii et ümbrikusse jääb ruumi ka lipsu jaoks. Järgmisena mõtlen välja sõnumi, mis läheb kaardi sisse ja pikema teksti korral kasutan printerit(võib terve sisu printida paberile või osaliselt nagu minu kaardil) - ma prindin tavaliselt luuletuse või muu pikema teksti osa prnteriga ning pöördumise ja soovide saatjad kirjutan sulega(NB! jäta äärtesse alati lõikamiseruumi!). Kui on tegemist väiksema kaardiga, siis prindin A4 paberile kahe kaardi sisu(siin printisin kahe kaardi sisu ühele A4 värvipaberile) ja lõikan mõõtu.
Dekoratiivpaberi lõikan mõõtu kaardipõhja järgi ja jätan pealmise paberi 1-2 mm igast äärest lühemaks, et kaardipõhi pääseks ka esikülge kaunistama.
Esialgu voldin ära ainult kaardipõhja, kasutades voltimisnuga (mõõtmisel teen selle voltimisnoaga murdejoonte kohta märked ja hariliku kasutamise asemel tõmban voltimisnoaga joone, et kaart murduks õige koha pealt). Voltimisnoaga jooni tõmmates veendu alati, et tõmbad joone õigesti ja sirgelt. Kaardi murdmisel võib kaart natuke valesti murduda, sellisel juhul aseta kaardi nurgad kohakuti ja murra kaart õigest kohast ära ning kasuta selleks voltimisnoa lamedat külge parema tulemuse saamiseks(mul juhtub tihti, et kaart kipub ca 1 mm valest kohast murduma).

2. Paelte kinnituskohad
Lõika jõhvist kaks(võib ka kolm kinnituskohta teha) 5-6 cm pikkust juppi. Tee naaskli või paberinoa otsaga kaardipõhja murdekohta keskele kaks auku(veendu, et pael kahe augu vahele ilusti ära mahub). Teise kinnituskoha jätan dekoratiivpaberi alla kaardipõhja esimesele poolele kaardi avamise serva. Veendu, et sul jääb paela aasast läbi panemiseks piisavalt ruumi ja kinnita mõlemad jõhvid kleeplindiga kaardi külge(vt neljandat pilti, kuidas aas välja näeb) - kaardi servas oleva teise jõhvi võib kinnitada ka dekoratiivpaberi külge, nii on lihtsam jälgida, et pael jookseks õigest kohast.

3. Dekoratiivpaberi kleepimine
Kui kasutad dekoratiivselt laiemat paela kinnituspaela all, siis kleebi kas kahepoolset teipi või liimi kasutades see pael paberi keskele - veendu, et pael on kohakuti mõlema jõhviga. Siinkohal soovitan eriti algajatel kleepida teine jõhv, mida kinnitatakse paberi külge ilma auke tegemata(ka teisele jõhvile võib teha augud paberisse, kuid see ei ole vajalik - samas võib ka mõlemad jõhvid kleepida paberi külge ilma auke kaardipõhja sisse tegemata) peale keskmise dekoratiivse paela kleepimist, sest siis on lihtsam jälgida, kuhu kinnitus tuleb paigutada.
Kui ilupael on paigas, siis kleebi dekoratiivne paber kaardipõhja külge võimalikult sirgelt ja veendu, et pealmine paber jääks ilusti kinni (aseta nt mõneks ajaks raskuse alla kuivama).

4. Sisemise paberi paigutamine
Kui tekst on kujundatud ja soovitud kohta saadud, siis võib sisemise paberi kokku voltida(soovitan kasutada jällegi voltimisnuga puhtama tulemuse saamiseks) ja kontrollida, et kas see paigutub ilusti kaardi sisse. Katsetamisel soovitan panna raskuseks joonlaua sisemise paberi vahele(sisemine paber võib vahest valesti kaardivahele jääda - ei ulatu ilusti kaardipõhja murdekohani) ja paigutada sisemine paber õigesse kohta. Kui sisemine paber jäi mõnest äärest liiga pikk, siis pole vaja muretseda - selle saab lihtsalt vastavast kohast lühemaks lõigata(paberinoaga saab parema tulemuse, kuid algajatel soovitan natuke harjutada mõne muu paberi peal sirgelt lõikamist). Kui lõikad sisemise paberi lühemaks kui vaja, siis pole taas muretsemiseks põhjust, ka minul juhtub seda - üldiselt jätan nimelt igast servast sisemise paberi natukene (1-2mm) lühemaks nii, et kaardipõhi saaks ka sisemist osa kaunistada. Paiguta nüüd soovidega paber nii, et see jääks täpselt igast äärest ühe kaugusele(peamiselt vastaskülgedest) ja kleebi sisemine paber paika(kasuta kahepoolset teipi või pulgaliimi ainult kahes ääres, mis jäävad kaardi lahti tegemise serva, sest muidu ei saa sisemine paber piisavalt liikuda!). Siinkohal soovitan pigem kasutada kahepoolset teipi, sest pulgaliimiga võib õhuke paber laineliseks jääda, samas pulgaliimiga on ka võimalik head tulemust saada, kui seda mitte liiga paksult äärtesse hõõruda (sel juhul liimi 1-1,5cm lauselt äär, et paber saaks liikuda). 

5. Kinnituspael
Viimasena lisa kaardile kinnituspael - võid kasutada lisaks ka kahepoolset teipi või liimi natuke, et pael paremini kaardi küljes püsiks. Seo pael kinni ja aseta ümbrikusse.



Friday, July 24, 2015

Furniture Legs - Lauajalad

Tahtsin oma kujundatud lauda ja selleks pidime vaatama välja lauajalad, mida andis ikka otsidaXD Ikeast leidsin aga meeldiva disainiga jalad ja koju jõudes tahtsin ise kokku panna... pean ütlema, et see polnudki nii lihtne.. isegi juhendit lugedesXD Korra tuli isegi lahti võtta, sest ma ei märganud igat detaili, millest juhendis oli juttu.
Mõtlesin siis, et ei tea kui kiiresti Ati selle kokku saab ja jätsin teise jala Atile pusimiseks. Ta komistas sama vea otsa nagu minagi, kuid sai kõik kokku väga kiiresti:D


Wednesday, July 22, 2015

Friday, July 17, 2015

A Card for Maris / Marise kaart

Tegemist ei ole küll minu emaga, aga et Krahv Black nõudis, et tema emale adresseeritud kaart võiks alata sõnadega "Kallis emme", siis nii saigi kirjutatud.
Mõnes peres vist ongi kombeks mõlema elukaaslase ema kutsuda emaks/emmeks, kuid minu jaoks kõlab see kummaliselt:D Vaatame, äkki aeg muudab ka mind:D


Saturday, July 11, 2015

Card / Kaart

Viimasel ajal meeldivad mulle väiksemamõõdulised kaardid rohkem, mistõttu lühema sõnumiga eelistan meisterdada väiksemat kaarti. Siin on üks õnnesoov mu kolleegile:


Wednesday, July 08, 2015

Sunday, July 05, 2015

Food Thermos - Aladdin Bento Lunch Box / Toidutermos - Aladdin Bento Lunch Box

Selles blogis ehk mitte väga asjakohane, kuid jagan fotosid, sest see toidutermos on nii mõnus asi:D Paistab, et roheline värv ei olnud nii popp kui teised, mistõttu sain selle nõu vähemalt 10 EUR odavamalt Stockannist. Olin juba varem seda imet poes vaatamas käinud, kuid ei raatsinud kohe ära osta, sest ma polnud täiesti veendunud, et ma seda kasutan piisavalt tihti.


Thursday, July 02, 2015

Bottle Lables / Pudeli sildid

Tegin Kainile pulmadeks paar visandit, sest ta oli soovinud õlule ja viinale mingeid oma tehtud silte, kuid tal endal ei tulnud midagi välja. Pakkusin, et teen mõne visandi ja selgus, et ma ei pidanud midagi ümber tegema - ta oli mu joonistustega rahul. Keskmine pilt sai liiga kirju ja see jäi lihtsalt üheks mõtteks.


Thursday, June 25, 2015

Stamps / Pitsatid

Sattusin kogemata kunstipoodi ja seal oli juhuslikult hunnik tooteid 50% allahinnatud(vt esimest pilt) - kuna ma ostsin uuteks tegemisteks ühe pitsatikomplekti, siis jagan teiega ka oma teisi vahendeid:

Pitsatid:

Pitsativaha ja -tint:

Friday, June 12, 2015

Writing tools / Kirjutusvahendid

Kõige sagedamalt kasutan seesuguseid vahendeid. Mõndade tööriistade kohta olen teinud ja teen edaspidigi juhendi.
Suled:
Pliiatsid, mida saab ka akvarellida:
Peenema joone tegemiseks vajalikud vahendid:
Paberinuga:
Tindiga kirjutamise vahendid: