Saturday, May 31, 2014

Manhattan's cake / Manhattani kook

Kolmekihilise koogi (küpsisepõhi, toorjuustukiht, hapukoorekate) algretsept pärit briti ajakirjast Good Food, ent koguseid ja küpsetamisaegu on aastate jooksul kohandatud.

Koostis:
Põhi:
8 tk Digestive-küpsist
50 g sulatatud võid
Täidis:
400 g toorjuust
75 g suhkrut
2 tk muna
0,5 tl vanilliekstrakti või
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti või
1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut

Valmistamine:
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või ning suru mass 20-23 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogivorm külmikusse.
Valmista täidis, segades kõik koostisained omavahel kokku ning soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on kuivemaks muutunud.
Enne serveerimist lasta koogil maha jahtuda.

NB! Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!
Muuhulgas presenteerin kevadist leidu oma aiast, kui ma uue territooriumi korrastamiseks maal ette võtsin. Leidsin kivi, mis oli katki läinud ja selle küljest tuli õhuke tükk ära. Otsustasin, et puidust võileivaaluse asemel hakkan seda kasutama - hea, et ma ei jõudnud puidust alust juba valmis teha. Paistab, et see sobib ka koogi söömiseks:D

Thursday, May 29, 2014

Salad with ground elder / Salat naadiga

Võimalik, et olen varem naadist kuulnud, et seda pannakse söögi sisse, kuid kui mu ema salatimaterjaliga naadi kaasa tõi, siis esimene reaktsioon oli see rohelise seast välja praakida.
Kain ütles, et ta paneb naati moosi sisse ja need moosid on tema lemmikud - peaks ka proovima:D

Üllataval kombel, kui ma naadi kohta lugema hakkasin ja selle ladinakeelset nime märkasin, milleks on Aegopodium podagraria, meenus et ma olen seda taime koolis õppinud ja nimi oli nii tuttav nagu oleks just eile nime pähe üritanud õppida.

Beverly

Ühe vana on teise uus. Kui kellelgi tekkis küsimus, et miks me uut traktorit ei osta, siis põhjus on väga lihtne ning neid on lausa hulgim.
Meil ei ole maal veel maapind nii tasane, et seal saaks traktoriga niita, seega sel aastal tuleb jätkata veel trimmeriga ja minu teise niidukiga, mida Ati reklaamib kui lapsevankrisarnast imet(ta kiidab nii, sest too niiduk pidavat jube lihtne lükata olema - no ma ei tea, ma ikka higistasin ning hingeldasin juba peale 10m läbimist... ei taha isegi teada, mis tunne nendel emadel on, kes lähevad beebiga jalutamaXD).
See traktor on väga hea võimsusega ning meil on esialgu vaja puid vedada. Kasutatud traktor on odav ning näha on, et see töötab, mitte ei lagune. Võrreldes praeguste uute traktoritega saab seda palju paremini remontida ja selle vanema traktori üks suurimaid eeliseid on see, et ta on korraliku raamiga ja hästi ehitatud. Meie naaber maal vahetas sellise traktori uue vastu ja ei jõua ära kahetseda, et nii tegi.

Ühesõnaga, meil on ees põnevad tööd maal.


Thursday, May 15, 2014

Earrings /Kõrvarõngad

Jällegi üks postitus, mis mu blogiga just kokku ei lähe, kuid jagan ikkagi. Siin on ülevaade mu lemmikutest kõrvarõngastest.
Need pingviinid tõi Mari mulle Aserbaidžaanist. Need sädelevad päikse käes nii ilusti:
Need kõrvarõngad tõi Lily mulle:
Need rõngad leidsin ise täiesti juhuslikult moeshowl käies kõrval olevast poest:

Tuesday, May 13, 2014

Salad / Salat

 Ma teadsin, et karulauk on söödav, kuid millegipärast pole ma seda kunagi väga salatiks kasutanud. Üks kolleeg jagas mulle täna karulauku ja soovitas proovida keedetud muna ja hapukoorega. Tõesti, väga maitsev salat sai. Soovitan ka teistele!

Thursday, May 08, 2014

Põletusaparaat

Mulle on põletusaparaadid alati väga meeldinud. Nüüd sain lõpuks päris enda oma ja see on palju teravama otsiku võimalusega, seega ootan põnevusega, kuna detailset tööd saan tegema hakata.
Üks vannitool ootabki oma aega - Atil on see veel kokku liimimisel, seega kohe-kohe, saan alustada oma põletustööga.


Monday, May 05, 2014

Elk / Põder

Ostsime Vanalinna päevadelt kaks puslet - ühe rebase ja põdra. Rebase kingime mõnele lapsele sünnipäevaks aga põdra jätame omale... seda on lihtsam kokku panna kaXD


Saturday, May 03, 2014

Kiviktaimla rajamine

Sain suures osas oma kiviktaimla lõpuks valmis. Mu isa on juba väga palju aastaid tahtnud nendest kividest kiviktaimlat, kuid muude tööde tõttu jäi mu vanematel, see projekt tegemata.
Mul oli see eest väga lõbus ja olen tulemusega väga rahul.