Saturday, May 31, 2014

Manhattan's cake / Manhattani kook

Kolmekihilise koogi (küpsisepõhi, toorjuustukiht, hapukoorekate) algretsept pärit briti ajakirjast Good Food, ent koguseid ja küpsetamisaegu on aastate jooksul kohandatud.

Koostis:
Põhi:
8 tk Digestive-küpsist
50 g sulatatud võid
Täidis:
400 g toorjuust
75 g suhkrut
2 tk muna
0,5 tl vanilliekstrakti või
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti või
1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut

Valmistamine:
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või ning suru mass 20-23 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogivorm külmikusse.
Valmista täidis, segades kõik koostisained omavahel kokku ning soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on kuivemaks muutunud.
Enne serveerimist lasta koogil maha jahtuda.

NB! Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!
Muuhulgas presenteerin kevadist leidu oma aiast, kui ma uue territooriumi korrastamiseks maal ette võtsin. Leidsin kivi, mis oli katki läinud ja selle küljest tuli õhuke tükk ära. Otsustasin, et puidust võileivaaluse asemel hakkan seda kasutama - hea, et ma ei jõudnud puidust alust juba valmis teha. Paistab, et see sobib ka koogi söömiseks:D

No comments: