Friday, June 16, 2017

Thursday, June 15, 2017

Wedding Card / Pulmakaart

Siin ta on, kaart mille oleksin võinud õigesti teha kohe, kui ma oleksin oma sisetunnet natuke rohkem usaldanud. Olen uhke enda üle, et suutsin kiiresti oma vea parandada ja samasuguse kaardi teistes värvides teha - kusjuures ma kustutasin kõik kujundatud teksti ka ära, kui ma punase kaardiga valmis sain, seega tuli ka kõik mõõdud uuesti paika panna arvutis, et salm õige koha peale saaks.


Tuesday, June 13, 2017

Wedding card / Pulmakaart

Kaisa sõbranna tahtis, et teeksin talle sissekirjutamisega pulmakaardi. Ma sain vihjeks instagrammi pildi, millist kaarti soovitakse, kuid ei oodanud, et soovitigi samasugust rohelist kaarti:D Mul oli küll tunne, et peaksin värvi osas üle küsima, kuid et tavaliselt soovitakse valget või punast, siis tegingi alloleva kombinatsiooni. Siis aga kui näidispildid valmiskaardist ära saatsin sain teada, et pulmateema on rohelineXD

Ma pean tunnistama, et peale Liisa sündi teadsin küll, et läheb raskemaks, kuid ma ei oodanud, et ma tegelen juba imetamisega terve päeva ja seetõttu venis niigi kaardi meisterdamine pikalt... lausa nii pikalt, et tellija hakkas juba hirmu tundma, et ei saa oma kaarti õigel ajal kätte. Õnneks oli mul aga täpselt nii palju vaba aega, et teha kiiresti uus kaart.



Sunday, June 11, 2017

Retsept - Pitsa

Klassikaline pitsatainas valmistatakse nisujahust, veest, värskest pärmist ja oliiviõlist. Nisujahu võib osaliselt või täielikult asendada durumnisujahuga. Värske pärmi asemel võib kasutada ka kuivpärmi, kuid siis tuleb arvestada, et kuivpärm vajab ”üles ärkamiseks” soojemat, 42ºC vett.
Mulle endale meeldib selles retseptis kuivpärm rohkem, sest tainas tuleb täpselt minu jaoks sobiv, ega muutu liiga paksuks küpsetamisel.

Pitsataina põhiretsept
Kogus: 4 väikest või 2 keskmist pitsapõhja
10 dl jahu
20 g pärmi
2,5 dl käesooja vett
2 tl (mere)soola
1 tl suhkrut
1 dl õli

Pitsapõhja valmistamise etapid
1. Vala jahu lauale või suurde kaussi ja tee selle keskele süvend.
2. Pane teise kaussi murendatud pärm, käesoe vesi (37ºC), sool ja suhkur ning sega kuni pärmi täieliku lahustumiseni. Lisa õli.
3. Nirista segu jahusüvendisse, jahu samal ajal näppudega segades.
4. Sega tainas käte või köögikombainiga ühtlaseks ja sõtku nii kaua, kuni see lööb käte küljest lahti.
5. Sõtku tainast veel mõni minut, kuni see muutub läikivaks.
6. Puista kauss ja tainas jahuga üle. Kata kauss rätiku või toidukilega ja lase tainal soojas kohas 2 tundi kerkida.
7. Jaga tainas kaheks või neljaks
8. Vajuta tainatüki keskele peopesaga süvend.
9. Vormi tainas käte vahel ümmarguseks kettaks.
10. Rulli tainaketas laual tainarulliga õhukeseks.
11. Kuumuta ahi maksimumtemperatuurini (võimalusel ainult altkuumusega).
12. Aseta tainapõhi pitsakivile või ahjuplaadile. Ahjuplaati pole vaja katta küpsetuspaberiga ega määrida õliga – piisab sellest, et tainapõhi on alt kergelt jahune.
13. Kata tainas kõigepealt marinara kastmega.
14. Puista peale riivjuust
15. Kate teiste katteainetega. Soovi korral võid kõige peale raputada kuivatatud maitseürte. Küpseta pitsat ahju alumisel siini 10-15 minutit.