Monday, March 19, 2012

Lõhepirukas

Tegin vahelduseks teistsugust "lohepirukat". Siiani oli kombeks teha muretaignale laotatud lõhetükkide, sinihallitusjuustu ja vahukoorega pirukaid - muideks see oli üks nendest saatuslikest söökidest, mis tõmbas Krahv Blacki taimetoitumisele lõpuks igavese kriipsu peale:D
Kui Black veel viimast aastat veendunud taimetoitlane oli, siis lõhepirukas ehk tema sõnutsi hellitlevalt lohepirukas, oli see ainus taimetoitlase kriteeriumitele mittevastav toit, mida Black salaja vahest sõi ja nõudis lisa.
Kõigi kuulduste kohaselt sööb ka Kain vahest kilusid ja muid kalu, mida vend püüab... ei tea, kas ta ka karinivooride sekka lõpuks platseerub? Siiani on kõige järjekindlam taimetoitlane mu isa, kellel peaks juba 40 aastat täis olema praeguseks - ta saab oma eluks vajaliku energia vist tõesti puhtalt meest, kommidest ja šokolaadist:D

Lõhepiruka retsept, mille sain Ragne blogist:

400 g lehttainast
450 g lõhe- või forellifileed
soola
sidrunipipart
ca 3 spl majoneesi
ca 3 spl hapukoort
rohelist sibulat (hakitult)
tilli
1 muna, lahti klopituna (peale määrimiseks)

Eemalda kalalt nahk ning puhasta kala korralikult luudest. Hõõru kala soola ja sidrunipipraga kokku ning määri üleni majoneesi ja hapukoorega. Puista kalale rohelist sibulat ja tilli ning aseta kalafilee pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.

Rulli lehtaigen kaheks võrdseks ristkülikuks. Ühele ristkülikule aseta maitsestatud kala. Määri taigna ääred kergelt munaga. Seejärel aseta teine lehttaigna tükk kala peale ning suru taigna ääred omavahel tugevasti kokku. Määri pirukat pealt munaga ning küpseta 175 kraadises ahjus ca 20 minutit või seni kuni pirukas on omandanud kuldpruunika jume. 

No comments: