Monday, June 04, 2018

Retsept - Rabarberi toorjuustukook

Koogil on mahlane toorjuustu-kohupiimatäidis ning gluteenivaba riisijahust põhi. Kui soovid, võid sama koogi ka nisujahuga teha või küpsiseid+võid juustukoogi põhjaks kasutada. Kindlasti ära jäta vaniljet ega kardemoni koogist välja - need töötavad rabarberiga imeliselt. Kui kasutad 24-cm või 26-cm suuremat vormi, võid täidiseained kahekordistada ning küpsetusaega veidi pikendada, saad kena kõrge koogi.

Rabarberi toorjuustukook
20-cm vorm

Gluteenivaba koogipõhi: 
50 g võid 
125 g riisijahu 
1 sl suhkrut 
1-2 sl külma vett 

Täidis: 
200 g toorjuustu 
200 g (vanilje) kohupiimapastat 
50 g suhkrut (või lusikake rohkem, kui kasutad maitsestamata kohupiimapastat) 
2 muna 
0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut 
3 kupart kardemoni 
ühe rammusa sidrunisektori mahl 
3-4 keskmist vart rabarberit 


1. Sega jahu suhkru ja võiga blenderis puruks, lisa vähehaaval vesi, kuni tainas kokku hakkab. Suru küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ning pane külmkappi ootama. Samal ajal valmista täidis. Purusta kardemoniseemned uhmris peeneks. Sega toasojad toorjuust, kohupiim, suhkur, vanilje ja kardemon. Viimasena klopi sisse munad ning sidrunimahl.
2. Torgi tahenenud põhi kahvliga auguliseks ning eelküpseta 160 kraadi juures pöördõhuga või 200 kraadi juures tavarežiimil umbes 10-15 minutit, olenevalt ahjust, kuni põhi on pealt helekuldne. Vala peale täidis, keera ahi tavarežiimile ja 175 kraadi juurde ning küpseta kooki umbes 30 minutit.
3. Koori ja lõika rabarber pikuti peeneteks ribadeks. Keeda rabarberit 2-3 minutit, et varred pehmeneksid ning neid parem koogile sättide oleks, nõruta ning lase veidi jahtuda. Võta kook ahjust ning säti peale rabarber. Küpseta veel umbes 10 minutit. Lase avatud ahjuuksega veidi jahtuda ning tõsta toatemperatuurile. Jahtunud koogil lase enne serveerimist külmkapis üleöö seista.


Mina tegin natuke omamoodi seda kooki ja see ei näe päris selline välja nagu retsepti autor seda ette nägiXD

No comments: