Monday, June 04, 2018

Retsept - Rabarberimahl

Koostis
2kg rabarbrit
400-600ml vett
6-8 tera nelki
200–500 g suhkrut 1 l mahla kohta

Ma tegin 2kg rabarberitega segu, lisasin 800ml vett ja lahustasin 600g suhkrut kogu segu peale ja mahl tuli väga magus.

1. Pestud rabarber lõigake umbes 1cm paksusteks tükkideks, nelgid torgake rabarbitükkidesse ja pange keevasse vette. Kuumutage, kuni vesi uuesti keema tõuseb, siis jätke keedunõu kaetult jahtuma. Paari tunni pärast kallake selge tõmmis läbi sõela, lisage teile sobiv kogus suhkrut, lahustage see liigutades, kuni suhkur on täielikult lahustunud ja kuumutage kuni keemiseni, vajadusel eemaldage pinnalt vaht.
2. Mahl valage pudelitesse ja sulgege. Mahla valmistamisel tekkinud kõrvalsaadus – kuumutatud rabarbrilõigud – keetke äratarvitatavaks moosiks, selle maitsestamisel võib kasutada apelsini või maasikaid. Nelgiga tükid eemaldage enne suhkru lisamist.


No comments: