Monday, July 05, 2010

Sakura Eestis

Sel aastal sattusin napilt kirsside õitsemise ajale peale - käin aeg ajalt Komandandi teed mööd kirsipuid imetlemas, nii et minu jaoks tuli see suure üllatusena, et puud äkitselt roosad olid. Läksin järgmisel päeval tagasi pilte tegema, kuid siis oli juba näha, et kroonlehtede langemine on suurema hoo sisse saanud.
Hiljem netis tuhnides selgus, et soojad ilmad põhjustavad juba 3-5 päeval kroonlehtede maha langemise peale õitsema puhkemist - ju siis sai palav ilm saatuslikuks.
lisainfoks Välisministeeriumi lehelt:
2004. a. mais istutati Tallinnas Harjumäe nõlvale 20 jaapani kirsipuu istikut, samuti Järveotsa Gümnaasiumi juurde. See on osa projektist “Sakura”, mille 1999. a. algatas Jaapani-Eesti sõprusühing, soovides rajada Eestisse jaapani kirsside aia. Kirsside istutuskohtade valikul tehakse koostööd Eesti-Jaapani assotsiatsiooniga.

ja veel huvitavat:
2004. a. mais sai Eesti sumomaadleja Kaido Höövelson esimese eestlase ja üldse väheste eurooplastena Jaapani professionaalse sumo föderatsiooni liikmeks (kokku on proffe 800, neist vaid 9 Euroopast). Märkimisväärne on ka fakt, et esimesed noorte sumo maailmameistrivõistlused väljaspool Jaapanit toimusid 2006. a. augustis Rakveres, kus toimusid 11-12.10.2008 ka täiskasvanud amatööride sumo maailmameistrivõistlused.

No comments: