Saturday, September 30, 2017

Albums / Albumid

Juuli alguses käisime Blacki vanaemal külas esimest korda. Jah, me oleme olnud kümme aastat koos ja jah, selle aja jooksul pole kordagi tema vanaema külastanud:D Mul õnnestus korra vilksamisi põgusalt vanaemaga Blacki onu juubelil kohtuda, kuid see on kõik. Igal juhul mõtlesime korraga ka Blacki vanaisa külastada... kusjuures Black ei tea endiselt kus tema vanaisa elab, kuigi vanaisa pole Blacki lapsepõlvest saati kolinud ja elab endiselt samas kohasXD, kuid vanaisa oli midagi tähtsat tegemas ja nii tekkis meil Blackiga mõte vanaemale ja vanaisale fotosid saata.

Ma mõtlesin, et kui me juba hunniku saadame, siis võin ju need ka juba eraldi albumisse panna. Nii saigi albumid ostetud ja fotod tellitud ning nüüd sisustasin paar tundi oma aega sellega, et kirjutasin memokaarditele pildikirjeldusi ja kuupäevi ning tegin väikse kaunistuse meie andmetega albumi tiitellehele.
Ma ise olen oma tööga väga rahul, kahju, et vaid Photopointi fotode kvaliteet nii niru on.

Nüüd on veel jäänud albumid posti panna ja üllatada saajaid.


Friday, September 29, 2017

Invitations / Kutsed

Ma pole viie kuu jooksul suurt midagi meisterdada saanud, sest peale Liisa sündi hakkas terve mu päev tiirlema vaid laste ja tulekahjude kustutamise ümber. Olingi juba käega löönud oma ajale ja oma hobidele, lootuses, et nii umbes aasta või paari pärast on ehk mul suuremad võimalused oma asju teha.
Kuni umbes nädal aega tagasi ei osanud ma aga uneski näha, et ma tõesti suudan kaartide meisterdamiseks leida aega(jah, nagu nad reklaamiski kiidavad, et emadel on oma aeg kell kolm öösel - nii ongi) ja seda täiesti iseseisvalt, sest Black pole suuremalt jaolt laste kantseldamisega päris ise saanud hakkama. Ta hoiab ja mänib küll põnnidega, kuid Liisa söötmist saan vaid mina teha ja siis on muidugi veel hunnik pisiasju, millele pean ma käe ise ka külge lööma, ega saa elutoa ust kõvasti kinni tõmmata, et vaikselt asjatada.

Aga siin nad on - kutsed mu vanaema juubelile, kes otsustas sel aastal ootamatult suurema peo korraldada ja seda natuke glamuursemalt kui tavaliselt. Ta soovis lausa kutseid saata ja nii nagu ma ta plaanist kuulsin, valmiski mul mõttes selline pilt, mida alt fotodelt võite näha.
Kujundasin kutse päisesse lilledega kimbukese ja kirjutasin ka sõna "kutse" välja, et kaardile anda selgemat ilmet. Selle pisitööga seoses aga hakkas mul mustmiljon uut ideed küpsema ja ma tahaksin lähemas tulevikus need ideed ka teostada, et edaspidi oleks värskemaid mõtteid presenteerida blogis.

Usute või mitte, aga kõige rohkem kulus mul aega külaliste nimekirja ootamisele ja aadressite ning kuupäevade täpsustamisele:D PS siiani on veel paar aadressi puuduXD


Thursday, September 28, 2017

Tipitelgi riie


Toybox for Liisa / Liisa mänguasjakast

Nii nagu Gunnulegi, tegime ka Liisale mänguasjakasti. Hetkel on see kast veel pooleli, kuid püüan kiirelt ära otsustada, mis pildid külgedele joonistan ja mis värvid valin. Kui nüüd üdini aus olla, siis ka Gunnu kast on poolik veel... arvasin, et lõpetasin, kuid aja jooksul sai mulle selgeks, et kompositsioonilt vajab Gunnu kast veel natuke viimistlemist.

Rääkisin taas Blackiga laste mälestuskarpidest ja sellest, et tegelt pole ma ikka veel maha matnud mõtet, et tahan mälestuskarpe puidust ja ideaalis meisterdaks endiselt iseXD Olin vahepeal kaldumas pappkastide suunas, kuid nüüd on mingi valu mind taas puidu poole vaatama pannud. Black teatas seepeale, et need mänguasjakastid saavadki tulevikus mälestuskarpideks - hea mõte, aga kes jaksab nii kaua hoida asju kuskil ebamäärases kohas, ja kui asju hakata hoiustama neis kastides kunagi, siis tuleks selle käepideme auguga midagi ettevõtta, sest tolm läheb ju kasti.

Igaljuhul oleme jõudnud kastide kujundamisega nii kaugele nagu pildil võib näha. Kuumtöötluse tegi muidu Black, ma vaid kujundasin teksti ja tegin abijooned ette.


Tuesday, September 05, 2017

Retsept - Kinoa lihapallid köögiviljadega

Proovisin lihapalle teha, sest Gunnule on üldiselt lihapallid meeldinud, kuid selle retseptiga on siis sedasi, et kas see ei sobi talle, Gunnu on taimetoitlane või täna pole tal isu. Igaljuhul ma olin suurem lihapallifänn kui laps, kuid mulle maitsesid need vaid soojana(ma olen vist kogemata taimetoitlaseks muutunud:O).

Ma lisasin sellele retseptile ka ühe muna, kui lapsel on aga munaallergia või ta ei tohiks seda veel süüa, siis saab söögi teha ka munata.

Koguseid täpselt ei mäleta, panin tunde järgi:D

Koostisosad:
+ veisehakkliha
+ kinoa
+ punane paprika
+ (värske) spinat
+ 1 keskmine õun
+ oliiviõli

Valmistamine:
1) Loputa kinoa külma vee all, pane potti veega (vee 1 osa kinoa kohta 2 osa vett), lase vesi keema ning kata kaanega ja vähenda kuumus miinimumi. Keeda umbes 20 minutit kuni kinoa imab vett ja muutub poolläbipaistvaks (näete ka valget "saba").
2) Tükelda paprika ja spinat.
3) Puhasta õun ja riivi see.
4) Pane hakkliha, valmis kinoa, paprika, spinat ja õun koos kaussi ning sega hoolikalt ühtlaseks massiks.
5) Kuumuta ahi 180 kraadini, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vormi lihapallid. Pane need küpsetuspaberi peale ning piserda igale pallile natuke oliiviõli.
6) Küpseta umbes 30 minutit kuni lihapallid on valmis.