Wednesday, April 10, 2013

Tuuletaskud

Tahtsin teha rummikooki, et ma aga ei teadnud, kuidas seda tehakse, siis olin sunnitud netist abi otsima. Rummikook ei ole tegelt tänase postituse teemaks, tahtsin lihtsalt selgitada, kuidas ma kogemata tuuletaskud leidsin:DArvasin, et tuuletaskute tegemine on jube keeruline, kuid nendega ühele poole saanult leidsin, et protsess ei olnud tegelikult kuigi raske. Arvestades sellega, et mul tavaliselt küpsetamine ei õnnestu, siis keerukuse aste on suht väike:P

Aga retseptist siis:
Keedutainas
3 dl vett
80 g võid
0,5 tl soola 
180 g jahu
4 muna 

Täidis
2 dl vahukoort
400 g kohupiima 
2 sl sulatatud võid
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Keedutaigna valmistamiseks lase potis vesi koos või ja soolaga keema. Tõsta pott seejärel tulelt ning lisa ühekorraga jahu. Sega tainas kiiresti ühtlaseks ja pane anum uuesti tulele ning sega seni kuni tainas poti külgeldelt lahti lööb ning moodustab ühtlase palli.
Tõsta pott uuesti tulelt ning lase taignal pisut jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. Valmis tainas peab jääma ühtlane ja läikiv. Pritsi tordipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes kahe sõrme jämedused ribad. Küpseta 220 kraadi juures 15 minutit, seejärel alanda kuumust 200 kraadile ning küpseta veel 12 minutit. Pärast küpsemist lülita ahi välja, kuid jäta valminud tuuletaskud lahtise ahjuuksega ca 5 minutiks ahju seisma (nii ei vaju küpsetised kokku) - siinkohal pean kiitma gaasipliiti, sest elektripliidiga ei kujutaks ma sellist küpsetamist ette:D.

Täidise valmistamiseks sega vahustatud vahukoor ülejäänud ainetega. Tee jahtunud tuuletaskutele äärele väike sisselõige ning täida tordipritsi abil kohupiimatäidisega.

No comments: