Tuesday, October 24, 2017

Retsept - Mängulasanje

See on vist söök, mida olen kõige rohkem järjest teinud ja mille sisu muutub kõige rohkem(võin vabalt 6 korda järjest tehaXD). Samas on see ka söök, mida Gunnu sööb alati meelsasti ja mis pole mul kordagi ebaõnnestunudXD
Selle nö libalasanje mõtles välja Ati ema, kes hakkas lasanjet tegema, kuid avastas poole söögitegemise pealt, et tal on vaid paar lasanjeplaati ja nii otsustas poodi tormamise asemel asendada puuduolevad osad tavaliste makaronidega. Hea valik oli, sest makaronidega on seda sööki veel lihtsam teha kui plaatidega.
Eile nt tegin sama vormi, aga siis lisasin sibulat, küüslauku ja kinoad:D Tänases vormis, millest on ka pilt tehtud on samuti küüslauk sees, kuid kinoad panen söögi sisse eraldi, kuna mul on seda vähe järel - see eest sibul puudub söögist. Maitseainetest lisasin lihaüldmaitseainet, koriandrit ja Garam Masalat(segu köömnetest, koriandrist, mustast piprast, ingverist, kardemonist, nelgist, muskaatpähklist, loorberilehest ja paprikast).

Kuna kõike läheb suht pool pakki(vähemalt minu vormi), siis seetõttu teengi üldiselt kaks korda järjest sama söökiXD
Pildil on lisatud väljatõstetud portsjonile kõvat Forte juustu - seda kasutan tihti ka teiste söökide peal lisamaitsena.

Koostisosad:
+ Makaronid (pool pakki)
+ Hakkliha (ca 400g)
+ Tomatipasta (pool pakki)
+ Sweet and Sour kaste (pool purki; annab mõnusa magusa kõrvalmaitse)
+ Erinevad juurviljad (pool pakki)
+ Riivjuust 

Valmistamine:
1. Keeda makaronid
2. Prae hakkliha(lisa omale sobivad maitseained) ja lisa pärast erinevad juurviljad(ma kasutan enamasti külmutatud juurvilju, kus on oad või herned).
3. Kui hakkliha ja juurviljad on piisavalt saanud haududa, siis lisa Sweet and Sour kaste ning tomatipasta.
4. Laota makaronid ja hakklihakastme mass kihiti ahjuvormi ning puista peale juust.
5. Tõsta ahjuvorm ahju nii kauaks kuni juust sulab ja söök natuke keema läheb.


No comments: