Monday, October 09, 2017

Retsept - Sametine kõrvitsapüreesupp

Hakkasin seda umbes aasta tagasi juba tegema ja mulle ja kõigile pereliikmetele maitses see väga. Täna aga Liisale sööki aurutades otsustasin osaliselt kõrvitsa asendada lillkapsaga ja tulemus oli mõnevõrra erinevama maitsega, kuid samasuperhea.
Kuna arst pediaater tahab, et Gunnu liha iga päev saaks, siis liha panen supile eraldi peale. Mulle endale ei maitse liha enam ja nii teen liha (nö rebitud lihana) eraldi ahjupotis ja asetan siis supi peale.
Kõrvitsatest soovitan eelistada muskaatkõrvitsat, sest see ei sisalda nii palju vett ja supp tuleb paksem.
 
Koostis:
+ 1 kg tükeldatud kõrvitsat (puhastatud kõrvitsa kaal) 
+ 1 l head köögiviljapuljongit
+ 1 suur mahedapoolsem sibul
+ 1 sl õli
+ 200 g sulatatud juustu
+ soola ja musta pipart
Serveerimiseks:
+ paksemat kõrvitsaseemneõli
+ röstitud kõrvitsaseemneid soovi korral

Valmistamine:
1) Puhasta ja pane kõrvitsatükid potti, kalla peale nii palju puljongit (või vesi + puljongipulber), et kõrvitsatükid oleksid kaetud. Lisa puljongipulber. Kuumuta keemiseni.
2) Haki sibul, prae õlis kuldseks. Lisa koos praadimisõliga kõrvitsatükkidele. Keeda kõrvitsatükke koos praetud sibulaga, kuni kõrvitsatükid on pehmed (aeg oleneb kõrvitsatüübist). 
3) Kui kõrvits on pehme, siis püreesta kannmikseris, köögikombainis või saumiksriga ühtlaseks. Lisa sulatatud juust ning püreesta uuesti. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. 
4) Lase supil 10-15 minutit taheneda, siis jaota kaussidesse ja serveeri. Peale nirista paksemat kõrvitsaseemneõli.




No comments: